Training Mediaopvoeding voor bibliotheekspecialisten ‘Voorlezen, kijken, luisteren en spelen in de bibliotheek van nu’

Event Educatie Programmering
Gepubliceerd op 18 april 2024

Op 13 juni 2024 organiseert Probiblio de training ‘Mediaopvoeding 0-6 jaar – Voorlezen, kijken, luisteren en spelen in de bibliotheek van nu’.

Datum:
13 juni 2024
Tijd:
10:00 – 12:30
Locatie:
Probiblio, Spicalaan 55 Hoofddorp
Kosten:
Kosteloos voor bibliotheekorganisaties in NH en ZH vanwege subsidies, overige organisaties betalen € 100,00
Aantal deelnemers:
Maximaal 12 personen
Deadline:
Het maximaal aantal deelnemers is bereikt. Inschrijven is niet meer mogelijk

In deze interactieve training duiken we dieper in op het onderwerp mediaopvoeding en digitale media activiteiten voor het jonge kind (0-6 jaar).
Na de training beschik je over een basiskennis over mediaopvoeding waarmee je ouders, leerkrachten en pedagogisch medewerkers kunt voorlichten, ondersteunen en adviseren. Ook weet je welke mogelijkheden er zijn om als bibliotheek met mediaopvoeding aan de slag te gaan en welke activiteiten je kunt organiseren.

Voor wie?

Deze training is speciaal voor (lees)mediacoaches, (voor)leesconsulenten, onderwijsspecialisten en andere backofficemedewerkers.

Het maximaal aantal deelnemers voor deze training is bereikt, inschrijven is niet meer mogelijk.
Neem voor vragen contact met ons op via evenementen@probiblio.nl

Programma

De training bestaat uit 2 delen: een e-learning die je zelfstandig volgt (duur max. 3 uur) en een fysieke bijeenkomst waar je naast een stukje theorie, ook aan de slag gaat met het kennismaken met digitale mediamaterialen en het ontwerpen van activiteiten voor jonge kinderen.

 

Inschrijfvoorwaarden

Inschrijven is mogelijk tot 4 juni 2024. Deelname voor bibliotheekorganisaties in Noord- en Zuid-Holland is kosteloos vanwege subsidie. Overige bibliotheekorganisaties betalen € 100,00. Inschrijving is bindend. Natuurlijk kun je je kosteloos laten vervangen door een collega. Voor afmeldingen binnen een week voor de bijeenkomst brengen wij € 37,50 annuleringskosten in rekening aan de bibliotheekorganisaties in Noord- en Zuid-Holland. Overige organisaties betalen de volledige deelnamekosten. Ook bij no-show wordt dit bedrag doorbelast. Genoemde prijzen zijn per deelnemer en exclusief btw. Alleen deelnemers die zich vooraf hebben aangemeld en een bevestiging van deelname hebben ontvangen, zijn van harte welkom. Bij een teveel aan inschrijvingen kunnen wij maximaal twee deelnemers per organisatie toelaten. De bijeenkomst is met name bestemd voor bibliotheekorganisaties uit Noord- en Zuid-Holland. Zij krijgen daarom voorrang bij plaatsing.