Borging & Basisvaardigheden

Event Basisvaardigheden Strategie en beleid
Gepubliceerd op 14 mei 2024

Na het succes van de Aftrap begin dit jaar, is het tijd voor de vervolgstap. Met veel plezier nodigen wij je uit voor ons evenement ‘Borging & Basisvaardigheden’ op 2 juli.

 

Datum:
02 juli 2024
Tijd:
10:00 – 16:00
Locatie:
PLNT Leiden, Langegracht 70, 2312 NV Leiden
Kosten:
Kosteloos voor bibliotheekorganisaties in Noord- en Zuid-Holland vanwege subsidies
Aantal deelnemers:
Maximaal 60 personen
Deadline:
Inschrijven vóór 1 juli

Met elkaar werken we aan de grote maatschappelijke opgave waar onze sector zich hard voor maakt. Alle kennis die je als basisvaardighedenspecialist hebt vergaard is enorm waardevol, maar hoe zorg je dat de kennis behouden blijft en door ontwikkelt wordt? En hoe richt je de processen goed in en zorg je ervoor dat deze gevolgd worden? Door goede boring zorgen we voor een stevig fundament van basisvaardigheden. Zo blijft dit een sterk component in de bibliotheek, ook wanneer de omstandigheden minder ideaal zijn. Daarom staat ons 2e basisvaardigheden evenement geheel in het teken van borging.

Voor wie?

‘Borging en Basisvaardigheden’ is toegankelijk voor de Basisvaardigheden-specialisten, (Digi-)Taalhuis-coördinatoren, IDO-coördinatoren en educatiemanagers van de Noord- en Zuid-Hollandse bibliotheken.
Deze bijeenkomst is niet alleen voor jou als specialist, maar ook voor jouw manager. Geef je dan ook vooral samen op, want borging gaat juist over het verbinden van de verschillende lagen binnen de bibliotheek. Het beste resultaat krijg je samen.

Programma

  • 09.30 uur Inloop
  • 10.00 uur Welkom en opening
  • 10.15 uur Inspiratie: Pim Nijssen, van de gerenommeerde adviesorganisatie Twynstra en Gudde neemt ons mee in het thema ‘Borging’.
  • 11.15 uur Speeddate
  • 12.00 uur Netwerklunch
  • 13.00 uur Werksessie Ronde I
  • 14.10 uur Pauze
  • 14.30 uur Werksessie Ronde II
  • 15.45 uur Plenaire afsluiting
  • 16.00 uur Zomerborrel

Inhoud werksessies
In de werksessies benaderen wij het thema hands-on vanuit vier facetten:

  • Borgen is een werkwoord: Hoe borg je je dienstverlening tactisch en operationeel?
  • Borgen van Collectief Geheugen: Hoe zorg je ervoor dat de kennis in het team behouden, toegankelijk en up-to-date blijft.
  • Hoe borg je je Bibliotheek/Taalhuiscertificering: vraag het de CBCT-auditor
  • Common-Eye-samenwerkingsspecialist: Hoe borg je je samenwerkingen?
Inschrijfvoorwaarden

Inschrijven is mogelijk tot 25 juni 2024. Deelname voor bibliotheekorganisaties in Noord- en Zuid-Holland is kosteloos vanwege subsidie. Overige bibliotheekorganisaties betalen € 37,50. Inschrijving is bindend. Natuurlijk kun je je kosteloos laten vervangen door een collega. Voor afmeldingen binnen een week voor de bijeenkomst brengen wij € 37,50 annuleringskosten in rekening.  Ook bij no-show wordt dit bedrag doorbelast. Genoemde prijzen zijn per deelnemer en exclusief btw. Alleen deelnemers die zich vooraf hebben aangemeld en een bevestiging van deelname hebben ontvangen, zijn van harte welkom. Bij een teveel aan inschrijvingen kunnen wij maximaal drie deelnemers per organisatie toelaten. Borging & Basisvaardigheden is toegankelijk voor de Basisvaardigheden-specialisten, (Digi-)Taalhuis-coördinatoren, IDO-coördinatoren en educatiemanagers van de Noord- en Zuid-Hollandse bibliotheken. De bijeenkomst is met name bestemd voor bibliotheekorganisaties uit Noord- en Zuid-Holland. Zij krijgen daarom voorrang bij plaatsing.