Gehonoreerd voor Innovatie Fieldlab: Gamen voor de lijst
Het concept ‘Gamen voor de lijst’ is geselecteerd voor het Fieldlab Innovatiebieb! Het is een initiatief vanuit Probiblio’s project ‘De bibliotheek als Taalexplorium’. Dit betekent dat jongeren in de toekomst mogelijk ook via games hun literatuurlijst te lijf kunnen gaan.
Het concept werd ontwikkeld door Joris Vugs van De Bibliotheek Gooi+, samen met David Timmer van Bibliotheek AanZet en Karen Bertrams van Probiblio. De werkgroep van Taalexplorium, met diverse partners zoals Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en KB, werkt nu verder aan het ontwerp.
Adviseur Programmering bij Probiblio
Nieuwsgierig geworden? Bekijk hier de projectpagina van dit Fieldlab.
Andere fieldlabs
Een ander gekozen project voor een fieldlab in ons werkgebied is het project ‘Mijn bibliotheek’ van Bibliotheek AanZet. Hierover zegt het projectteam:
“De Mijn omgeving van de toekomst: achter de inlog een intelligent ontwikkelplatform met rijke contenttips die worden uitgeserveerd aan de hand van jouw profiel. Onder andere vanwege enorme flexibilisering op de arbeidsmarkt en veranderingen die technologische ontwikkelingen teweegbrengen, liggen voor de bibliotheek grote kansen op de leven lang leren markt. Binnen die markt focussen wij op het informele en non-formele onderwijs.”
Bekijk hier de projectpagina van dit Fieldlab.
De andere 2 geselecteerde Fieldlabs zijn What’s Next Junior en My First Smartphone bordspel.
De Landelijke Fieldlabs
Na een intensief selectieproces van het kernteam innovatie van Innovatiebieb zijn er 4 initiatieven gekozen die uitgewerkt worden als Innovatie Fieldlab. Een Landelijk Fieldlab is een praktijkomgeving waarin een innovatie wordt ondersteund met financiële middelen, begeleiding en toegang tot een uitgebreid netwerk. Het is dé plek om ideeën verder te brengen en op te schalen naar een landelijk niveau. Denk aan onderzoek, pilots en opschaling van innovaties die de maatschappelijke rol van bibliotheken versterken.