Whitepapers Horeca in de bibliotheek
Deze twee whitepapers geven bibliotheken handvatten voor het uitbesteden van de horecavoorziening aan een professionele partij.
Whitepaper Handvatten voor horeca in de bibliotheek 1
Sergio Vyent, horeca-adviseur en voormalig bibliotheekmanager, geeft zeven adviezen voor grote, middelgrote én kleine bibliotheken die een horecavoorziening willen opzetten of verbeteren. Hij stelt dat het opzetten en exploiteren van horeca een vak is en bij voorkeur aan een professionele partij wordt overgelaten.
Whitepaper Handvatten voor horeca in de bibliotheek 2
In dit tweede whitepaper zet horeca-adviseur Mark Tamsma op een rij hoe een bibliotheek de horeca op een succesvolle manier kan uitbesteden. Hij gaat daarbij onder meer in op het bepalen van het concept, het opstellen van een programma van eisen, het beoordelen van exploitatiekandidaten en het maken van de afspraken met de gekozen exploitant. Tegelijkertijd geeft hij uitgebreid inkijk in wat het opzetten en exploiteren van een horecavoorziening behelst. Daarmee kan de bibliotheek optreden als een professionele partner/opdrachtgever.